onsdag den 27. februar 2013

Gør Det Selv Køkken I Miniudgave


Til jul sidste år, fik jeg lavet dette køkken til det lille monster. Det stod færdig den 24 om morgenen, klar til at blive brugt juleaftensdag. Men jeg har først fået taget billeder af det nu.
Før valget faldt på et gør det selv projekt, søgte jeg nettet tyndt efter legekøkkener, som ikke var lavet af plastik. Ikea-køkkenet var med i overvejelserne, men så besluttede jeg mig for at jeg kunne lave et selv billigere end 500 som det ca koster i IKEA.
Så startede projekt byg-selv køkken. Jeg ledte alle genbrugsbutikker igennem fra København til Århus, men endte med at gøre et scoop på dba, hvor jeg fandt et gammelt tv-møbel. Da først det var fundet gik jeg igang med at skitsere hvordan jeg gerne ville have det bygget om, og heldigvis havde min far lyst til at hjælme med byggeprojektet, han er simpelthen så handy og dygtig til den slags. En af de fedeste detaljer er helt sikkert at køleskabet er magnetisk, så han kan hænge små indkøbslister og billeder på sit eget køleskab. Det var godt nok også pebret at købe magnet maling, men nu har jeg 2/3 af en dåse stående, så måske der er noget andet i lejligheden som skal være magnetisk.

Her har jeg sat det første billede jeg har af det op ved siden af det færdige produkt. Jeg er vild med hvor meget der er sket, og det er så skønt at det lille monster har et køkken til alt hans legemad.


Jeg tog lidt billeder gennem processen, desværre er billederne taget med mit mobilkamera, så de er bestemt ikke i en kvalitet jeg synes godt om, men så kan I i det mindste få en ide om hvor meget der er sket.


Her er en prisliste over hvad jeg har brugt og hvor meget det har kostet.

- Gammelt tv møbel fra dba 50 kr
- Marmorfolie til bordpladen + sort folie til kogepladerne 50 kr
- Hvid maling prøve fra Silvan 30 kr
- Magnetik maling 300 kr (men jeg har kun brugt 1/3, så prisen er ca 100 kr)
- Kasse til køkkensagerne 40 kr

Vasken er lavet af en gammel vandskål til en hund, vandhanen, krogene og håndtagene til både ovn og køleskab har jeg fået fra en jeg kender i IKEA.

I alt har køkkenet kostet 270
.....plus en masse arbejdskraft, men det var jo hyggeligt og sjovt, så skal man ikke tælle det antal timer der er brugt........
5 kommentarer:

 1. Kære frk fløjgaard - først og fremmest tak for dine søde kommentarer på min blog - dem blev jeg glad for. Og dernæst HOLD FAST hvor er det et sødt lille køkkenmøbel- virkelig fint og skøn ide. Glæder mig til at følge dig her i dit univers - kan se du har en meget kreativ og dygtig hånd! go aften til dig kh mille

  SvarSlet
 2. Hej Mille
  Tak for at du tog dig tid til at kigge forbi, og fordi at du både har skrevet en kommentar, men også meldt dig som fast læser. Det er jeg rigtig glad for. :)
  Og tak for komplimentet om mit miniature køkken, det bliver også flittigt brugt :)
  Mvh

  SvarSlet
 3. Halløj et super fint køkken. Det må have vagt stor glæde:) Rigtig fin blog, og super fine hækerier:)

  SvarSlet
 4. Hej Cat
  Tak for din rigtig søde kommentar. Køkkenet var et hit, og er det heldigvis stadig ;)
  Mvh

  SvarSlet
 5. Flot køkken!!
  Hvordan har du lavet ovnen/skuffen så det ser ud som om der er glas i??
  Vh

  SvarSlet